Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Костов избра дясното крило за ЦСКА

Спорт

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Костов избра дясното крило за ЦСКА - Tribune.bg

Вижте подробности

Треньорът на Левски Николай Костов разглежда различни варианти как ще изглежда тимът му в дербито с ЦСКА в събота. Двубоят на стадион „Васил Левски“ е от 16:15 часа. Наставникът на сините по всяка вероятност ще заложи на Фабио Лима по дясното крило от първата минута.

Фланговият нападател на сините пострада в контролата със Спортист Своге на 23 март, но вече е готов за игра. Бразилецът получи разтежение на бедрен мускул, което го извади от игра за четири двубоя. Треньорският щаб прецени да не го рискува от първата минута срещу Берое (1:0) в последния кръг и той се появи в игра в 61-ата минута на мястото на Патрик Мислович. 27-годишният флангови футболист има на сметката си две попадения в шест двубоя от началото на пролетта. Едно от тях бразилецът вкара с решителен и много красив гол, донасяйки успеха над Хебър с 1:0 в Пазарджик.

Решението на Костов да постави Лима сред титулярите срещу ЦСКА ще изпрати сънародника му Евертон Бала на резервната скамейка. Със сигурност треньорът няма да пипа Марин Петков. 20-годишният младежки национал се намира в отлична форма и е най-острият футболист на Левски от началото на втория полусезон, вкарвайки пет гола. От своя страна Евертон Бала не успява да се нагоди добре към родния футбол, показва пасиви в предни позиции и все още търси първото си попадение.

Левски ще заздравява и халфовата си линия за предстоящото дерби с ЦСКА. Именно играта в средата на терена бе поставена като обект на критика от страна на треньора Николай Костов след победата над Берое (1:0). Наставникът размаха пръст на Патрик Мислович и Карлос Охене за изнасянето на топката, когато то се прави от страна на вратаря. Тогава бяха допуснати някои неточности, които можеха да доведат до попадение в мрежата на Пламен Андреев, но заралии не се възползваха от предоставените им възможности. Костов по всяка вероятност отново няма да може да разчита на Асен Митков за дербито с червените, след като халфът все още не е подновил тренировки и шансовете му за участие са минимални. Треньорът не обмисля да прави промени, а иска повече концентрация от Мислович и Охене, като именно върху това се работи по време на последните тренировки на тима – играта под напрежение в половината на сините и начините за изнасяне на топката през крилата и в средата на терена.

"Тема спорт"


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети